## Annual Capital District Building Officials Educational Conference October 7-9, 2024

## MONDAY OCTOBER 7, 2024 (8 hours of approved training)

8:00am-9:00am

DBSC Division Update Fourth Quarter – Adam Richter (Topic 1 – 1 hour)

Course Code: T02-07-3219 Activity Code: T02-07-3219-100724-01-06-0

9:00am-10:00am

Boring and Notching in Wood-Frame Construction – Wesley Jones (Topic 2 – 1 hour)

Course Code: T02-07-3274

Activity Code: T02-07-3274-100724-01-07-0

10:00am-11:00am

Indirect Waste - According to the New York State Plumbing Code - Ch. 8 – Al Schimanski (Topic 2 – 1 hour)

Course Code: T02-07-3259 Activity Code: T02-07-3259-100724-01-07-0

11:00am-12:00pm

Traps, Interceptors & Separators - According to the NY State Plumbing Code - Al Schimanski (Topic 2 - 1 hour)

Course Code: T02-07-3263 Activity Code: T02-07-3263-100724-01-07-0

1:00pm-3:00pm

Engineered Wood I-Joists: Fire Protective Assemblies and Fire Fighter Safety – Noah Humbertson (Topic 1 – 2 hours)

Course Code: T02-07-2885 Activity Code: T02-07-2885-100724-01-07-0

3:00pm-5:00pm

Fire Alarm Interface of Smoke Dampers – Steve Martini (Topic 2- 2 hours)

Course Code: T02-07-3233 Activity Code: T02-07-3233-100724-01-07-0

## TUESDAY OCTOBER 8, 2024 (8 hours of approved training)

8:00am-11:00am

Transitioning from Code Compliant to High Performance: Strategies for Residential Buildings – Matt Evans (Topic 3 – 3 hours)

Course Code: T02-07-2981 Activity Code: T02-07-2981-100824-01-07-0

11:00am-12:00pm

Inspection of New and Existing Deck Construction – Wesley Jones (Topic 1 – 1 hour)

Course Code: T02-07-3278

Activity Code: T02-07-3278-100824-01-07-0

1:00pm-2:00pm

Wall Design with the 2018 WFCM – Wesley Jones (Topic 1 – 1 hour)

Course Code: T02-07-3290 Activity Code: T02-07-3290-100824-01-07-0

2:00pm-3:00pm

SLMS Workshop – Janet Miller (Topic 1 – 1 hour)

Course Code: T02-07-3051 Activity Code: T02-07-3051-100824-01-06-0

3:00pm-5:00pm

Chapter 31-Tents, Temporary Special Event Structures and other Membrane Structures – Chris Roth (Topic 1 – 1 hour; Topic 2 – 1

hour)

Course Code: T02-07-3248 Activity Code: T02-07-3248-100824-01-07-0

## WEDNESDAY OCTOBER 9, 2024 (1 hour of approved training – 3 hours PDE)

8:00am-9:00am

Insulation Strategies for Difficult Details – Matt Evans (Topic 3 - 1 hour)

Course Code: T02-07-3100 Activity Code: T02-07-3100-100924-01-07-0

9:00am-12:00pm

Legal – no topic designation – Albany Attorneys (3 PDE hours)

Course Code: T02-07-2048 Activity Code: T02-07-2048-100924-01-07-0

Topic 1 = 7 hours Topic 2 = 6 hours Topic 3 = 4 hours PDE= 3 hours